Doe eens goed gek
Facebook Twitter Instagram

Psychose? wat is het?

Een psychose is een mengbeeld van vijf verschillende soorten ziekteverschijnselen. De één heeft gevoelens van wantrouwen, de ander hoort stemmen en weer een ander heeft last van stemmingswisselingen. Onvoldoende motivatie om dagelijkse taken uit te voeren; gebrek aan aandacht en concentratie of een verminderd plannings- en leervermogen kunnen patiënten kenmerken. Allemaal hebben ze een psychose, maar elk met een unieke mix van de symptomen. 

Bij een psychose kunnen er geluiden, beelden, ongefundeerde heftige angsten of achterdocht 'bijkomen', die alleen jij hoort, ziet en voelt. Tegelijkertijd kan je dingen 'kwijtraken' die voor anderen vanzelfsprekend zijn: zoals je relativeringsvermogen en je dag- en nachtritme. Door deze heftige ervaring kun je heel erg in de war en uit balans raken.

Lees meer

Gek op Sofie!
Geéza

Wie is Sofie?
NL 

The Wearable
 


Deze website is bedoeld voor bezoekers uit Nederland en België.
© Janssen-Cilag B.V. - EM-09785 - 25-apr-2019 en © Janssen-Cilag NV - EM-09785 - 25-apr 2019 vu/er Vincent Seynhaeve, Antwerpseweg 15-17, 2340 Beerse
Deze site wordt onderhouden door Janssen-Cilag B.V. en Janssen-Cilag NV die als enige verantwoordelijk zijn voor de inhoud.
Laatst gewijzigd op: 25-04-2019